Aktuellt på Radio Viking

 
 

Hornsgatan Ramblers  - IKVÄLL 19-21 i Radiola!

Ett jazzband som fokuserar på swingen som spelades på de mer eller mindre legala klubbarna i New York under 1930-40-talen. Främst spelar de egna adaptioner av arrangemangen som skrevs av jazzgiganter som Duke Ellington, Jimmie Lunceford, Count Basie, Cab Calloway och Charlie Christian.

Det sound som bandet skapat har lett till spelningar i länder som Grekland, Italien, Tyskland, Finland, Turkiet, Litauen, Storbritannien, Belgien, Nederländerna, med flera. Och självklart runtom i Sverige.

Bandet grundades 2009 när ett gäng swingdansare beslöt sig för att börja spela musiken som de älskar att dansa till, för att få en djupare förståelse för den och utforska musiken på ett nytt plan. De första repetitionerna ägde rum på den världsberömda swingdansstudion Chicago på Hornsgatan i Stockholm – därav bandets namn.

Flera av bandets medlemmar är även med i Harlem Hot Shots, undervisar i swingdans och har vunnit och dömt ett stort antal swingdanstävlingar runtom i världen.


• Fredrik Dahlberg – trumpet/sång
• Rikard Ekstrand – piano/ sång
• Anders Huss – kontrabas/sång
• Emil Håkansson – trombon
• Sakarias Larsson – trummor
• Christopher Mair – banjo/guitar/sång
• Wilhelm Novák – klarinet/soprano saxophone
• Sebastian Svensson – tenor saxophone/vocals

Varmt Välkomna hälsar Ola Göthe!

Har ni problem med att lyssna från Internet?

Detta beror oftast på något med er egen webbläsare. Vi har förstått att då fungerar det om ni använder den gamla webbradion.

Gällande mobiler och plattor så måste man klicka igång sändningen på pilen då regelverket inte tillåter att autostarta program på dessa enheter. För er som ej har webbläsaren Microsoft Edge dvs ej har uppdaterat er till Windows 10 och ännu har den gamla webbläsaren Internet Explorer kan ni lyssna på webben under menyn Lyssna live/Gamla webbradion. Ett annat bra alternativ är att lyssna via någon av apparna TuneIn, Simple Radio eller MyTuner.

 

Har du installerat Windows 10 och har problem med att lyssna på webbradion?

Microsoft Edge, den nya webbläsaren i Windows 10 har ett flertal buggar och det enklaste sättet att kunna lyssna igen är att klicka på de 3 prickarna uppe i högra hörnet och välja att öppna sidan i Internet Explorer eller den webbläsare som ni får förslag på eller ex Chrome. Då fungerar allt som det ska igen.