Lasse och Emil Sigfridsson

Lasse Sigfridsson startade, tillsammans med tvillingbrodern Hasse, Lasse Stefanz, endast 14 år gamla.
Lasse var med i Lasse Stefanz i 45 år, och lämnade bandet 2012. Vid 59 års ålder startade han en solokarriär, som fram till idag resulterat i sex CD-album, varav ett guld, och den senaste Back in Nashville 2018, har legat högt på försäljningslistorna sedan den släpptes i juni.
Emil Sigfridsson, son till Lasse, fick sitt genombrott i Fame Factory, och låten ”Tillbaka till igår” blev en hit på Svensktoppen och albumet sålde guld. Emil har haft en förkärlek för musikaler och har sjungit i antal olika föreställningar.
I denna konsert kommer Du få höra en hel del country, men också många av Lasses hits från Lasse Stefanz-tiden, blandat med Emils tolkningar av kända svenska klassiker.

Ballroom Big Band med Annica Risberg. Gästartist Claes Janson

Ballroom Big Band – storband med två vokalister – bildades i slutet av 70-talet i Stockholm. Efter något år som repetitionsband begicks premiären på dåvarande Lorry i Sundbyberg. Efter det fick bandet stadiga engagemang på Strömsborg, Baldakinen, Bal Palais, andra krogar samt Mosebacke, Hasselbacken, Mälarsalen och en hel del festvåningar.

Vi tog tidigt beslutet att spela klassisk storbandsdansmusik – såväl instrumentalt som vokalt med en kvinnlig och en manlig sångare som kunde sjunga duett. Vi satsade också på att bygga upp en bra sångkvartett. Detta har givit oss en profil i Stockholm där vi under 15 år har haft fast engagemang på Golden Hits. Vi ger en konsert varje år på Strömsholms jazzmuseum i juli och spelar tlll dans onsdagskvällar i augusti i Kungsan. Under vinterhalvåret kan vi höras på Nalen. Vi ger också konserter ensamma eller med gästsolister.

1992 gjorde vi en CD-skiva som har undertiteln ”Klassisk dansmusik med Ballroom Big Band” och 2011 gav vi ut ”Storbandsgodis för danslystna”. Den kan köpas via medlemmarna i orkestern.

Vi har idag över 600 titlar i vår repertoar. Mycket är standardmaterial, men numera arrangerar vi det mesta själva. Vi har i bandet två mycket duktiga arrangörer som skriver speciellt för oss – Anders Söderkvist och Andreas Kjäll. Det är värdefullt eftersom vi, förutom rent instrumental musik, har satsat mycket på vokalmusik. Annica Risberg är vokalist tillsammans med Bosse Andersson som också är kapellmästare. Bosse har ett förflutet i sångkvartetten EBBA och i Gals & Pals och har tagit med sig en del material därifrån till bandets sångkvartett.

Ballroom Big Band har under åren arbetat med ett antal olika artister bland andra Lars Lönndahl, Git Gay, Lill-Babs, Siw Malmqvist, Towa Carsson, Sylvia Wrethammar, Eva Serning, Sven-Erik Wikström, Deri Rowlands, Lars Berghagen, Carli Tornehave, Peo Jönis, Arne Domnérus, Roffe Eriksson, Rune Gustafsson, Robert Wells, Män, Kvinnor & Sång, Hayati Kafe, Svante Thuresson, Meta Roos, Roger Pontare, Babben Larsson, Sharon Dyall, Gentlemen m.fl. Vi har även varit på turné i Sverige med Ike o Freddy Cole, bröder till den mer namnkunnige Nat King Cole.

På Radio Vikings 25-årsjubileum i Erskinesalen, Ekerö Centrum är vi glada att kunna presentera en av Sveriges bästa jazz-/ samt bluessångare:

Claes Janson

Under skoltiden i Sundsvall turnerade han med Canyon Group som hade flera placeringar på Svensktoppen mellan 1963 och 1965 och flera framträdanden i radio och TV. Efter studentexamen i mitten av 1960-talet och militärtjänst i Sollefteå garnison skrev han in sig vid Uppsala universitet. Han var med och startade bluesgruppen Good Morning Blues 1967 och var sedan verksam utomlands runt Medelhavet med underhållning, restaurang, turism och hotellverksamhet till 1975.

Janson flyttade tillbaks till Sverige och var 1975–1976 med och startade nya Hamburger Börs. Därefter var han ansvarig för Jazzklubb Fasching i Stockholm 1977–1978. Han har hela tiden parallellt varit musikaliskt verksam i olika konstellationer från duo till storband, till exempel med Tomas Ledin, Gugge Hedrenius BBB, Sandviken Big Band, Good Morning Blues, Soul Train, Öhman Organ Grinders. Han har spelat in ett flertal soloskivor där han ofta samarbetat med Anders Widmark, som skrivit originalmusik till Claes Janson.

Janson har också haft flera filmroller. Mest känd är han som rövaren Tjorm i Tage Danielssons filmatisering av Astrid Lindgrens Ronja Rövardotter[3] där han också sjöng tillsammans med Tommy Körberg och Rune Andersson i de numera klassiska rövarvisorna.

Janson har i grupp och som solist gett ut över 40 LP/CD. Han samarbetade mest med pianisten och organisten Kjell Öhman som tyvärr avled 2015, men också med den nya generationens jazzmusiker. Jansons brorson Nils Janson är en framstående trumpetare.Tillsammans med Monica Borrfors och Bohuslän Big Band har han gjort en CD med Povel Ramel-låtar. Efter att 1998 fått framträda inför sin förebild Ray Charles när denne mottog Polarpriset i Berwaldhallen gav Janson ut en hyllnings-CD, The Best of Ray Charles 2009. 2013 spelade han in en CD med Stevie Wonder-låtar. Stevie Wonder Unplugged. Jansons senaste CD är en hyllning till Totta Näslund inspelad 2016 tillsammans med Internationalorkestern.

i november 2017 50-årsjubilerade hans band Good Morning Blues.

(Källa Wikipedia)

 


KOMMUNIKATIONER med EKERÖ CENTRUM

Till Ekerö Centrum tar Du Dig lätt med buss eller båt.
Bussar går var 10:e minut från Brommaplan.
Busslinje 301 – 315 samt 177, samtliga går till Tappström, avstigning Ekerö Centrum, sedan 5 min promenad till Erskinesalen (intill biblioteket). Linje 176 och 317 stannar vid Centrumslingan, 3 min promenad. Gångvägar kommer att skyltas.
Pendelbåt 89 går från Stadshuskajen och Du får en fin båttur i Mälaren på 50 minuter. Andra stopp och avgångstider hittar du här och sedan några minuters promenad till Erskinesalen.
Här åker Du på SL-kortet!

Bil, tar ca 15 min från Brommaplan, gott om fria parkeringsplatser i centrum.
I centrum kommer det att vara olika aktiviteter, livemusik på torget med bland andra Stockholm Pocket Big Band, Radio Viking har Öppet Hus med servering, lotterier, livesändning, mm
Servering kommer att finnas vid konserterna, både lördag och söndag.