Plats På Scen! – En programserie om och med operett, musikal och filmmusik

I programserien bjuds alla operett-, musikal-, och filmmusikvänner varje vecka på en riktig högtidsstund. I programmen blandas både ny och äldre musik med faktauppgifter och intressanta utflykter i både nutida och historiska musikmiljöer. Då och då gästas programserien av personer med egna upplevelser från operett, musikal och film eller sådana som står mitt uppe i skapandet av dagens musikteater och film.

Programvärd sedan programseriens start i januari 2003 är Bo Magnusson med ett förflutet i framkanten av radions och televisionens tekniska utveckling och som en av Sveriges mobiltelepionjärer.

Plats På Scen! sänds fredagar kl 12:00 - 12:45 med repris söndagar kl 12:00 - 12:45. Varje upplaga finns också för avlyssning i Radio Vikings programarkiv under en vecka efter fredagssändningen.

Programinformation finns på www.allegromusik.se med bland annat detaljerade musik- och fonogramfakta som rör både aktuellt program och de hittills drygt 500 programmen i serien. Utöver det finns bland annat intressanta bilder på skivkonvolut, teatrar, kompositörer, artister, presentationer av medverkande gäster samt länkar till viktiga webbsidor och evenemang med fokus på operett, musikal och filmmusik.

Musikönskningar och synpunkter tas emot med stor glädje.

Postadress: Radio Viking, 178 30 Ekerö.

E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Det går också bra att ringa in önskningar och synpunkter på 08-560 356 80 under direktsändningen, fredagar.

Varmt välkommen till det enda renodlade operett-, musikal- och filmmusikprogrammet i svensk radio!

Med vänliga hälsningar,

Bo Magnusson

 

Fredagen den 30 september 2016 gästades Plats På Scen! av Lars Lönndahl. Programmet sänds i repris fredagen den 21 april 2017.

Lars Lönndahl, en av Sveriges mest mångsidiga och älskade artister, är fredagen den 30 september 2016 gäst i radioserien Plats På Scen! I programmet samtalar Lönndahl med programvärden Bo Magnusson om sitt liv och sin musik - från solist i Stockholms Gosskör i slutet av 1930-talet till en av Sveriges absolut mest sedda och omtyckta live-artister med fler än 50 genomförda stora folkparksturnéer där en enda turné kunde locka 500.000 åskådare.

Lönndahls stora publika genombrott inträffade 1949 med inspelningen av Jules Sylvains och Åke Söderbloms Tangokavaljeren ackompanjerad av Thore Ehrlings orkester. Antalet sålda skivor sedan dess är mellan 1,5 och 2 miljoner.

Lönndahls mångsidighet är stor och har tagit sig många uttryck. Som programledare medverkade han i radioserien Lasse på Grönan 1960 med 20.000 i publiken och en miljon radiolyssnare. Han har lett ett flertal andra radioprogram som till exempel Det ska vi fira och Svensktoppen. Han har medverkat i filmer, musikaler, operetter och TV-program av vilka flera blivit klassiker.

Med sitt vänliga, medkännande och sympatiska sätt har Lönndahl alltid varit uppskattad i alla kretsar. Han var 1950-talets stora tonårsidol och det årtiondets populäraste svenska sångare som också hade en gedigen sångutbildning vid Musikaliska Akademien i Stockholm bakom sig. Lars Lönndahl erhöll 1993 utmärkelsen Illis quorum av 8:e graden av konungen för sina insatser inom musiken.

Hör programmet med Lars Lönndahl på Radio Viking 101,4 MHz eller på Internet fredagen den 30 september kl kl 12:00 - 13:00. Repris söndagen den 2 oktober kl 15:00 - 16:00. Från och med lördagen den 1 oktober finns programmet också i programarkivet under en vecka.
 
Reprissändning fredagen den 21 april kl kl 12:00 - 13:00. Repris söndagen den 23 april kl 13:00 - 14:00. Från och med lördagen den 22 april finns programmet också i programarkivet under en vecka.
 
På bilden Lars Lönndahl med sångarkollegan Eva Magnusson vid stipendieutdelning på Operaterassen i Stockholm.